Головна Новини Світ Європа Глава ООН оголосив про надзвичайну кліматичну ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава ООН оголосив про надзвичайну кліматичну ситуацію

Рівень концентрації парникових газів досяг максимуму

27 серпня 2019, 07:46 comments2699
Поділіться публікацією:
Глава ООН оголосив про надзвичайну кліматичну ситуацію

Рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства, повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. З такою заявою глава міжнародної організації виступив на саміті G7 у французькому Біарріце.
Як підкреслив Гутерріш, липень 2019 року став найспекотнішим місяцем в історії. І 2015-2019 роки, швидше за все, стануть найспекотнішими роками за всю історію метеоспостережень.

"Згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 існував 3-5 мільйонів років тому, тоді і температура була значно вище, і рівень морів був від 10 до 20 метрів вище", – зазначив генсек.

Він нагадав про стрімке танення льоду в Гренландії. Тільки в липні там розтануло 179 мільярдів тонн льоду. Одночасно пожежі в Сибіру, на Алясці, в Канаді, в Гренландії за полярним колом і в Амазонії в червні і липні цього року привели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

"Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична ситуація. Сьогодні вона набагато гірше, ніж у Парижі на момент прийняття Паризького угоди по клімату в 2015 році. І наукові дані це підтверджують. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми повинні утримати підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45 відсотків скоротити викиди парникових газів до 2030 року", – заявив глава ООН.

Як повідомляв портал "Коментарі", Бразилії загрожує екологічна катастрофа.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!