Прохачі притулку повернуться додому: Швейцарія внесла Грузію в перелік безпечних країн

Швейцарія прийняла заходи для того, щоб обґрунтовано відмовляти громадянам Грузії в притулку

Уряд Швейцарії вніс Грузію в список безпечних країн. Ці заходи були вжиті для того, щоб властиво скоротити кількість прохачів притулку. Про це повідомляє Європейська правда.

Тепер, коли Грузія буде внесена в перелік безпечних країн, Швейцарія зможе цілком обґрунтовано відмовити її громадянам в надання притулку.

На офіційному сайті Федеральної ради Швейцарії кажуть, що Грузія буде вважатися безпечною для репатріації країною лише восени, починаючи з 1 жовтня.

Зазначається, що разом з цим нововведенням, Грузія автоматично буде визнана безпечною для проживання державою, в якій спостерігається повна політична стабільність, повага до прав людини і, що головне, всі шукачі притулку зможуть бути повною мірою захищені від політичного переслідування.

Влада Швейцарії акцентує увагу на тому, що заяви від прохачів притулку, які проживають в безпечних країнах, розглядаються, як правило, в першу чергу, але найчастіше такі "заявки" відхиляються. На надання притулку можуть розраховувати тільки громадяни тих країн, в яких їм загрожує небезпека або їхні права порушуються.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на ЧС-2018 з футболу завершився заключний матч Групи Е, в якому збірна Швейцарії зустрічалася з командою Коста-Ріки.