Головна Новини Світ Європа США застерегли Україну про небезпечну дипломатичну стратегію Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

США застерегли Україну про небезпечну дипломатичну стратегію Китаю

За словами Болтона, привабливі фінансові умови від Китаю можуть нашкодити Україні

28 серпня 2019, 19:22 comments1838
Поділіться публікацією:
США застерегли Україну про небезпечну дипломатичну стратегію Китаю

В середу, 28 серпня на брифінгу в Києві, радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон застеріг українську владу від проведеної Китаєм "дипломатії створення заборгованостей", пропонованих зовні привабливих фінансових умов, які можуть нашкодити економіці України, і крадіжку інтелектуальної власності.

"Нас турбує "дипломатія створення заборгованостей", яку переслідує китайська сторона. І хоча спочатку здається, що пропоновані ними фінансові умови достатньо привабливі, у майбутньому країни, які на це погоджуються, стають боржниками, залежними", — сказав він.

Радник вказав на "крадіжку військових технологій" і навів приклад, що п'яте покоління китайських літаків дуже схоже на американські F-35.

 "Тому ми й висловили нашу стурбованість з цього приводу — якщо економіка України хоче бути самодостатньою, особливо в частині забезпечення своєї оборони", — пояснив він.

 Джон Болтон зазначив, що не торкатиметься конкретних угод і трансакцій, тому що остаточне рішення за конкретними угодами — це суверенна справа України.

 "Ми в цілому висловили нашу стурбованість і застереження про несправедливу практику, яку здійснює китайська сторона", — сказав він.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Грецька церква підтвердила визнання томосу для ПЦУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!