Головна Новини Світ Європа Польща збирається закупити в США винищувачі F-35
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща збирається закупити в США винищувачі F-35

Президенти США і Польщі підписали угоду по обороні

30 серпня 2019, 20:36 comments1847
Поділіться публікацією:
Польща збирається закупити в США винищувачі F-35

Польща в рамках проведення військової модернізації має намір закупити 32 винищувача F-35 в США. Про це заявив журналістам високопоставлений представник адміністрації.

Чиновник нагадав, що в червні президенти США і Польщі підписали угоду з оборони, яке передбачає збільшення військового персоналу в Польщі на одну тисячу чоловік. Крім того, за його словами, Польща проводить військову модернізацію та "планує закупити 32 винищувача F-35".

Раніше президент США Дональд Трамп скасував запланований на ці вихідні візит до Польщі на тлі наближається до західного узбережжя країни урагану "Доріан". Планувалося, що Трамп відвідає Польщу 31 серпня-2 вересня і візьме участь у заходах на честь 80-ї річниці початку Другої світової війни. Замість себе Трамп направив до Польщі віце-президента Майка Пенси.

Чиновник зазначив, що поїздка Трампа незабаром буде перенесена на інший час.

Як повідомляли "Коментарі", в Анкарі розкритикували рішення Штатів про виключення Туреччини з програми з виробництва винищувачів F-35, повідомляє АА. Відзначається, що МЗС Туреччини закликає США відмовитися від свого рішення, адже це може призвести до серйозних проблем у відносинах між країнами."Цей односторонній крок не відповідає духу співробітництва і не має під собою жодних законних підстав", — заявляють в МЗС.

В Анкарі вважають це рішення несправедливим, адже Туреччина є одним з партнерів програми виробництва F-35, а також вони не надали жодних аргументів, чому російські ракетні комплекси С-400 можуть загрожувати F-35. І підкреслили, що США проігнорувала пропозицію про спільну роботу з С-400 з учасниками представників НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!