Головна Новини Світ Європа У Балтійському морі почалися масштабні навчання НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Балтійському морі почалися масштабні навчання НАТО

У маневрах візьмуть участь близько 3000 військовослужбовців і понад 40 суден з 18 країн

3 вересня 2019, 14:22 comments2394
Поділіться публікацією:
У Балтійському морі почалися масштабні навчання НАТО

Щорічні військово-морські навчання "Northern Coasts" стартували в гавані Копенгагена.

Навчання триватимуть до 19 вересня поблизу датських проток, що з'єднують Балтійське море з Північним морем, а також між містами Кіль та Борнхольм.

У маневрах візьмуть участь близько 3000 військовослужбовців і понад 40 суден з 18 країн.

Кораблі і літаки для навчань направили Бельгія, Данія, Німеччина, Естонія, Фінляндія, Франція, Італія, Канада, Хорватія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія і США.

В рамках сценарію навчань вигадана регіональна країна пред'являє територіальні претензії до островів у Балтійському морі, використовуючи свої військово-морські сили, щоб загрожувати свободі судноплавства.

Діючи за мандатом ООН, союзні і партнерські сили будуть намагатися відновити свободу судноплавства. Навчання також будуть включати спостереження за морем, морські бої, протиповітряну оборону, протичовнову війну і розмінування.

"Балтійське море має життєво важливе значення для Альянсу, а також межує з шістьма країнами НАТО. Цим вченням вже 13 років. На жаль, ситуація у сфері безпеки в регіоні погіршилася після незаконної анексії Росією українського Криму і нарощування воєнного потенціалу", — сказала прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

Як повідомляв портал "Коментарі", учення НАТО Silver Arrow і Furious Axe планується провести восени в Латвії. Масштабні навчання збройних сил Латвії та підрозділів іноземних збройних сил Silver Arrow пройдуть з 23 вересня по 6 жовтня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!