Головна Новини Світ Європа Франція оштрафувала Amazon на 4 млн євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція оштрафувала Amazon на 4 млн євро

Позов на компанію Amazon був поданий ще в 2017 році

4 вересня 2019, 17:17 comments1582
Поділіться публікацією:
Франція оштрафувала Amazon на 4 млн євро

У Парижі Торговий суд зобов'язав дві філії американської компанії Amazon виплатити штраф у розмірі €4 млн за умови, які  не відповідають торговельному кодексу договорів з учасниками її електронної торгової площадки. Справу за позовом міністра економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мера розслідувало Головне управління з питань конкуренції, споживання та боротьби з шахрайством (DGCCRF).

"Суд засудив дві компанії групи Amazon (Amazon Services Europe і Amazon France services) змінити протягом шести місяців кілька пунктів загальних умов використання торгового майданчика і до виплати штрафу в розмірі 4 млн євро, — йдеться в заяві організації. — Ці зміни допоможуть збалансувати комерційні відносини між Amazon і найчастіше невеликими компаніями, які продають свої товари на цьому майданчику".

Відзначається, що компанію Amazon зобов'яжуть платити додатково за 10 тис. євро на добу у разі невиконання рішення суду.

Розслідування DGCCRF проводилося з 2016 по 2017 роки щодо всіх електронних торгових майданчиків, які працюють на території країни. Зокрема, було виявлено ряд  пунктів договору, що укладається між Amazon і продавцем — вони ставили останнього в невигідне становище і не відповідали торговельному кодексу Франції. Так, за даними відомства, американська компанія залишила за собою право в "односторонньому порядку змінювати умови угоди" або "заблокувати без попередження або пояснення обліковий запис продавця".

Як повідомляв портал "Коментарі", соавтора ідеї биткоина оштрафували на 4 млрд доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!