У Нідерландах прокоментували звільнення Цемаха

Слідство у справі про катастрофу рейсу МН17 буде продовжуватися

У міжнародній Спільній слідчій групі з розслідування катастрофи рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" вважають терориста "ДНР" Володимира Цемаха "цікавою для слідства людиною", передає "Радіо Свобода".

"Ми хотіли з ним поговорити, а тепер це буде складно. Хотілося б, щоб він залишався в Україні, щоб ми могли з ним поговорити", - сказала прессекретар слідчої групи Брехтьє ван де Мосдейк.

За словами спікера слідчої групи, рішення про звільнення Цемаха прийняв український суд і вона не може його коментувати.

"Це не означає, що розслідування справи MH17 буде зупинене, воно триватиме. Але нам шкода, якщо ми не зможемо з ним поговорити", - додала вона.

Брехтьє ван де Мосдейк ніяк не відповіла на питання про те, чи намагалися слідчі допитати Цемаха після його затримання українськими спецслужбами.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Київський апеляційний суд 5 вересня відпустив Володимира Цемаха з-під арешту під особисте зобов'язання.

У Генпрокуратурі заявили, що Цемах повернеться на окуповану територію за місцем реєстрації і не виключили, що він зможе уникнути покарання.