Головна Новини Світ Європа У Франції поновилися акції "жовтих жилетах"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції поновилися акції "жовтих жилетах"

У Парижі були ненадовго затримано 89 протестувальників

8 вересня 2019, 08:18 comments1547
Поділіться публікацією:
У Франції поновилися акції "жовтих жилетах"

У Франції рух "жовтих жилетах" в суботу, 7 вересня, відновило акції протесту, демонстрації пройшли у великих містах. Про це повідомляє DW.

У ході протестів сталося кілька зіткнень демонстрантів з поліцією.

У Парижі були затримані, але потім відпущені 89 "жовтих жилетів", крім того, правоохоронці винесли понад 60 попереджень.

У столиці Франції в акції протесту взяли участь близько 800 людина — у поліції зазначили, що більша частина учасників акції поводилася мирно.

Найбільша акція "жовтих жилетах" пройшла в Монпельє там на вулиці вийшли близько 3000 протестувальників, у тому числі 500 радикалів з так званого "Чорного блоку".

Демонстранти підпалили поліцейську машину в центрі Монпельє, у відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ. Двох учасників акції тимчасово затримали.

 Як писало видання "Коментарі", 14 липня, після проведення параду на честь Дня взяття Бастилії на Єлисейських полях, спалахнули масові протести "жовтих жилетів". За інформацією паризької поліції, за першу половину дня вже затримано 152 людини. Поліцейські і жандарми організували підвищені заходи безпеки на підході до параду, але це не зупинило представників "жовтих жилетах", останнім часом знизили активність. Відзначається, що правоохоронці затримали трьох ключових представників руху, в тому числі його ідеолога Еріка Друе.

Нагадаємо, протестний рух "жовтих жилетах" у Франції — це ряд маніфестацій, ініційованих зростанням цін на паливо, в подальшому розширивши вимоги до відставки чинного президента Еммануеля Макрона



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!