Головна Новини Світ Європа У Франції стануть перевіряти чистоту повітря у квартирах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції стануть перевіряти чистоту повітря у квартирах

Франція має намір проводити державні перевірки якості повітря в квартирах

9 вересня 2019, 14:03 comments1725
Поділіться публікацією:
У Франції стануть перевіряти чистоту повітря у квартирах

Влада столичного регіону Франції Іль-де-Франс начанают кампанію з перевірки якості повітря у квартирах місцевих жителів. Про це заявила глава регіону Валері Пекресс.

"Забруднення повітря присутня і в квартирах. Мова йде про аерозолях, продукти побутової хімії. Необхідно заміряти таке забруднення і не перекладати всю провину на аграріїв за чистоту повітря, яким ми дихаємо", — підкреслила вона.

Чиновниця додала, що наукові дослідження в приміщеннях будуть проводити фахівці державної асоціації Airparif. За словами глави регіону, перевірки почнуться вже в цьому році.

Питання про чистоту повітря в квартирах вже неодноразово піднімали екологічні організації, які наполягають на більш жорсткому моніторингу ринку побутової хімії. На початку місяця Управління охорони здоров'я Франції підтвердило їх побоювання, заявивши, що шість елементів, які можуть викликати ендокринні порушення, і які використовуються у побутовій хімії та косметиці, виявлені в організмі у всіх представників населення країни.

Як повідомляв портал "Коментарі", Євросоюз порушив проти Латвії та ще кількох країн ЄС справа про невиконання обов'язків по запобіганню пилового забруднення повітря. На їхню думку, уряд країни вже тривалий час не виконує покладену на нього Євросоюзом обов'язок — дбати про стан легенів своїх жителів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!