Головна Новини Світ Європа Пенс подякував главу МЗС Мексики за спільну роботу на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенс подякував главу МЗС Мексики за спільну роботу на кордоні

Пенс високо оцінив рішення влади Мексики направити тисячі військовослужбовців для додаткової охорони кордону з США

11 вересня 2019, 05:00 comments1410
Поділіться публікацією:
Пенс подякував главу МЗС Мексики за спільну роботу на кордоні

Віце-президент США Майк Пенс зустрівся у Вашингтоні з міністром закордонних справ Мексики Марсело Эбрардом і обговорив міграцію. Про це повідомив Білий дім.

"Віце-президент визнав, що Мексика зробила важливі і безпрецедентні кроки для скорочення припливу нелегальних іммігрантів на кордон США з моменту підписання декларації США-Мексика у Вашингтоні 7 червня 2019 року", — йдеться в повідомленні.

Пенс високо оцінив рішення влади Мексики направити тисячі військовослужбовців для додаткової охорони кордону з США.

Лідери погодилися в тому, що вдалося досягти прогресу, але залишилося ще зробити чимало роботи, щоб і надалі скоротити приплив нелегальних іммігрантів у США", — йдеться в повідомленні.

Раніше Ебрард заявив про зниження на 56% потоку нелегальних мігрантів в США з країн Південної Америки в серпні порівняно з травнем.

За даними МЗС Мексики, піковим місяцем в наплив мігрантів став травень 2019 року, коли на кордоні відзначили присутність 144 тисяч осіб. Наступні місяці демонструють істотне зниження – до 64 тисяч осіб серпні.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, бригада з пошуку зниклих без вести виявила на звалищі в штаті Сіналоа на північному заході країни близько 2 тис. фрагментів кісток рук. Жахлива знахідка була зроблена поруч з закритим селищем в одному з передмість Кульякан, столиці регіону. За оцінками експертів, кістки належали дорослим людям, підліткам і дітям, які, ймовірно, піддавалися тортурам з боку викрадачів. Більш великих фрагментів людських тіл у цьому районі знайдено не було.

За офіційними даними, кількість зниклих без вести мексиканців на початок поточного року перевищувала 40 тис. осіб. Влада країни веде роботу зі створення списку, який включає в себе дані про зниклих людей в цифровому вигляді, у тому числі їх ім'я, біометричну фотографію і відбитки пальців. Одночасно йде наповнення бази даних, яка буде містити генетичні профілі родичів зниклих, щоб виключити помилки при їх пізнанні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!