МЗС Естонії виступив проти скасування безвіза для українців

В Естонії обговорюють ініціативу щодо скасування безвізового режиму для українців

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що скасування безвізового режиму для українців неможливе.

"Одностороння відміна короткострокового безвізового режиму для громадян України з боку Естонії нерозумна і юридично неможлива, - заявив він. - Крім виконання Україною об'єктивних умов для введення режиму, це рішення було чітким політичним кроком Євросоюзу, і відмова від нього не відповідає нашим інтересам підтримки інтеграції України в Євросоюз".

Така заява була викликана виступом глави МВС Естонії Березня Хельма, в якому він повідомив, що має намір восени внести до парламенту ініціативу про скасування безвізового режиму для громадян України у зв'язку з зростанням числа трудових мігрантів з цієї країни. Як він зазначив, Естонія повинна мати можливість вирішувати, в якому порядку і на який термін впускати приїжджих.

ЄС ввів безвізовий режим для громадян України з 11 червня 2018 року. Українці отримали можливість знаходитися в ЄС до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністерство закордонних справ Естонії 5 серпня ухвалив рішення не визнавати російські паспорти жителів Луганської і Донецької областей України, видані після 24 квітня 2019 року, якщо власники документа раніше не були громадянами Росії.