Головна Новини Світ Європа МЗС Естонії виступив проти скасування безвіза для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Естонії виступив проти скасування безвіза для українців

В Естонії обговорюють ініціативу щодо скасування безвізового режиму для українців

11 вересня 2019, 15:54 comments2274
Поділіться публікацією:
МЗС Естонії виступив проти скасування безвіза для українців

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що скасування безвізового режиму для українців неможливе.

"Одностороння відміна короткострокового безвізового режиму для громадян України з боку Естонії нерозумна і юридично неможлива, — заявив він. — Крім виконання Україною об'єктивних умов для введення режиму, це рішення було чітким політичним кроком Євросоюзу, і відмова від нього не відповідає нашим інтересам підтримки інтеграції України в Євросоюз".

Така заява була викликана виступом глави МВС Естонії Березня Хельма, в якому він повідомив, що має намір восени внести до парламенту ініціативу про скасування безвізового режиму для громадян України у зв'язку з зростанням числа трудових мігрантів з цієї країни. Як він зазначив, Естонія повинна мати можливість вирішувати, в якому порядку і на який термін впускати приїжджих.

ЄС ввів безвізовий режим для громадян України з 11 червня 2018 року. Українці отримали можливість знаходитися в ЄС до 90 днів протягом 180-денного періоду.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністерство закордонних справ Естонії 5 серпня ухвалив рішення не визнавати російські паспорти жителів Луганської і Донецької областей України, видані після 24 квітня 2019 року, якщо власники документа раніше не були громадянами Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!