Трамп розповів про помилки Болтона

Трамп зазначив, що не звинувачує Кім Чен Ина за те, що він не захотів мати справу з Болтоном

Президент США Дональд Трамп заявив, що ідея його екс-радника з нацбезпеки Джона Болтона працювати з Північною Кореєю з лівійської моделі була помилковою.

"Джон — людина, з яким у мене були хороші відносини. Але він зробив деякі помилки. Він пропонував діяти з Північної Кореєю як з Лівією. Не дуже хороше заяву, якщо враховувати, що сталося з (загиблим прем'єр-міністром Лівії Муаммаром Каддафі. Він (Болтон) був дуже жорстким хлопцем", — сказав Трамп журналістам.

Президент зазначив, що не звинувачує Кім Чен Ина за те, що він не захотів мати справу з Болтоном. Трамп додав, що було "не дуже розумно пропонувати лівійський підхід у період переговорів з Північною Кореєю.

Він також розповів, як приймалось рішення про відставку Болтона.

"Він прийшов до мене пізно ввечері за день до відставки), <...> сів навпроти мене, і я сказав: "Джон, якщо у тебе не виходить домовитися зі стількома людьми і багато хто з нас не згодні з твоєї тактикою, включаючи мене, я хотів би, щоб ти подав у відставку". І він це зробив. Сподіваюся, що у нього все буде добре", — розповів Трамп.

 Як писав портал "Коментарі", президент США Дональд Трамп заявив, що звільнив свого радника з питань національної безпеки Джона Болтона. "Вчора я інформував Джона Болтона, що його послуги в Білому домі більше не потрібні. Я категорично не згоден з багатьма з його пропозицій і попросив його піти у відставку", – написав Трамп.