Головна Новини Світ Європа Спікеру Нацзборів Франції пред'явили звинувачення, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікеру Нацзборів Франції пред'явили звинувачення, - ЗМІ

Сам Ферран відкинув звинувачення ЗМІ у можливій причетності до фінансових махінацій

12 вересня 2019, 06:15 comments1570
Поділіться публікацією:
Спікеру Нацзборів Франції пред'явили звинувачення, - ЗМІ

Три судді-слідчого у французькому місті Лілль пред'явили звинувачення спікера Національної асамблеї (нижньої палати парламенту) Франції Рішару Феррану у зв'язку з "незаконним отриманням вигоди" від підприємства, повідомляє газета Parisien.

Раніше з посиланням на телеканал BFMTV повідомлялося, що спікер національних зборів Ферран дає свідчення у справі про неправомірні фінансових угодах у зв'язку з суспільством страховиків Mutuelles de Bretagne, яке в свій час призвело до його відставки з посади міністра.

Газета зазначає, що дача свідчень тривала понад 13 годин. У заяві чиновника, який цитує видання, він зазначає, що "сповнений рішучості продовжувати місію, доручену йому його партнерами і виборцями". Тобто, таким чином, він не збирається йти у відставку зі свого поста. Ферран заявив, що "спокійний щодо результатів розгляду".

При цьому адвокати чиновника будуть оскаржувати рішення про притягнення його в якості обвинувачуваного по кримінальній справі.

У 2017 році Ферран, який займав пост міністра територіальної цілісності, виявився об'єктом статті тижневика Canard Enchaine, який стверджував, що некомерційна організація Феррана у 2011 році взяла в оренду офіс, належав агентству нерухомості його співмешканки, що, на думку видання, створило ситуацію з конфліктом інтересів. Видання Monde також публікувало факти, які нібито свідчать про "змішування жанрів" суспільного і приватного життя Ферран. Зокрема, газета писала, що, будучи обраним до парламенту, Ферран вніс законопроект в інтересах співтовариства страховиків, від якого все ще отримував фінансову допомогу.

Сам Ферран відкинув звинувачення ЗМІ у можливій причетності до фінансових махінацій, назвавши свої дії в професійній області "законними і прозорими", і додав, що не залишить своєї посади. В результаті публікацій і послідував за ними попереднього слідства Ферран все ж подав у відставку з посади міністра.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі пред'явлені звинувачення у справі про фінансування з Лівії президентської кампанії 2007 року. Колишній лідер Франції поміщений під судовий контроль. Про це повідомляє газета Monde.

"Через два дні перебування під вартою екс-президента республіки Ніколя Саркозі в середу, 21 березня, пред'явлені звинувачення в керівництві пасивної корупцією, нелегальному фінансуванні виборчої кампанії і приховуванні лівійських державних коштів", – йдеться у публікації. Між тим Саркозі відкидає звинувачення у справі про фінансування президентської кампанії 2007 року. Раніше повідомлялося, що Саркозі на автомобілі покинув будівлю служби по боротьбі з корупцією та податковими та фінансовими злочинами (OCLCIFF), де давав свідчення у вівторок та середу, і відправився додому в 16-й округ Парижа.

Вранці 20 березня стало відомо, що колишній президент Франції і екс-глава партії "Республіканці" Саркозі затриманий в передмісті Парижа – Нантері, в офісі OCLCIFF. Повідомлялося, що він дає свідчення в рамках розслідування справи про можливе фінансування з Лівії його президентської кампанії 2007 року. Незабаром після півночі він покинув Нантер, щоб переночувати вдома і повернутися вранці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!