Головна Новини Світ Європа "Північний потік-2" наближається до межі Данії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Північний потік-2" наближається до межі Данії

В консорціумі з будівництва газопроводу все ще сподіваються отримати дозвіл Копенгагена

17 вересня 2019, 01:05 comments2445
Поділіться публікацією:
"Північний потік-2" наближається до межі Данії

 Труби "Північного потоку-2", що прокладаються,  по дну Балтійського моря судно Solitaire в наступному місяці підійде до морського кордону з Данією, яка досі не дала дозвіл на прокладання газопроводу. Про це повідомляє Reuters.

"Зараз ми рухаємося в напрямку датської кордону, а потім розраховуємо на продовження проекту від датської кордону в Німеччину", — розповів капітан Solitaire Кенні Хоубен.

Як відзначає агентство, в консорціумі по "Північному потоку-2" йому заявили, що проект реалізується за графіком, і вони все ще сподіваються отримати дозвіл від Данії до того, як Solitaire увійде в її води.

За словами представника "Північного потоку-2" Ульріха Лиссека, в діалозі з Енергетичним агентством Данії "серйозних ризиків або проблем не виникло".

Агентство зазначає, що будь-яка затримка будівництва трубопроводу довжиною 1230 км створить невизначеність для компаній-партнерів проекту: німецьких Uniper і Wintershall, англо-нідерландської Shell, австрійської OMV і французької Engie.

 Як раніше писали "Коментарі", проператор проекту газопроводу "Північний потік – 2", який може заблокувати Данія, компанія Nord Stream 2 AG веде переговори про надання фінансових гарантій на 4-5 млрд євро з шістьма експортними агентствами. Про це повідомив фінансовий директор Nord Stream 2 AG Підлогу Коркоран у кулуарах газової конференції у Вашингтоні. За його словами, російський "Газпром" і європейські учасники "Північного потоку – 2" вже інвестували 4,8 млрд євро в проект за станом на кінець червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!