Головна Новини Світ Європа В Італії судитимуть двох офіцерів із-за загибелі 260 мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії судитимуть двох офіцерів із-за загибелі 260 мігрантів

Офіцери не реагували на прохання про порятунок судна з мігрантами

17 вересня 2019, 03:00 comments1642
Поділіться публікацією:
В Італії судитимуть двох офіцерів із-за загибелі 260 мігрантів

Два італійських офіцера, обвинувачені у затримці реагування на корабельну аварію 2013 року, у якому потонули близько 260 мігрантів, постануть перед судом за ненавмисне вбивство. Про це повідомляє TheLocal.

Суд над Леопольдо Манної, головою оперативної групи італійської берегової охорони, і Люкою Личкарди, офіцером військово-морського флоту, розпочнеться 3 грудня в Римі.

Відзначається, що в жовтні 2013 року з Лівії вирушило судно з майже 480 людьми на борту. У Середземному морі, у пошуково-рятувальній зоні Мальти, 118 морських милях на північний захід від мальтійської столиці Валлетти, воно почало тонути.

Мігранти — сирійці та палестинці — через сигнал SOS звернулися до італійським чиновникам, але вони наказали їм замість цього подзвонити на Мальту.

Мальта, у свою чергу, наполягла, щоб Італія впоралася з надзвичайною ситуацією, оскільки човен знаходився всього в 60 милях від італійського острова Лампедуза, а найближчий італійський патрульний катер знаходився в 45 хвилинах від тонучого корабля.

Як повідомляв портал "Коментарі", ппрем'єр-міністр Греції Кіріакос Мицотакис призвал турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана вести переговори з Європою про ситуацію з біженцями, а не вдаватися до погроз. "Президент Туреччини не може загрожувати Європі і Греції в питанні біженців, щоб спробувати отримати більше грошей. Європа вже дала шість мільярдів євро, щоб допомогти вирішити це питання", — заявив Мицотакис. Він сказав, що переговори з Туреччиною "повинні відбуватися не з погрозами", а на "мовою, якою користуються добрі сусіди". Минулого тижня Ердоган наполягав на тому, що Туреччина повинна отримати більше для того, щоб піклуватися про більше чотирьох мільйонів біженців, з яких понад 3,5 мільйона прибутку з Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!