Головна Новини Світ Європа В Євросоюзі почали розгляд справи проти Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі почали розгляд справи проти Угорщини

Угорщину звинувачують у порушенні принципів правової держави

17 вересня 2019, 03:40 comments1948
Поділіться публікацією:
В Євросоюзі почали розгляд справи проти Угорщини

У Брюсселі розпочався розгляд збудженої рік тому Європарламентом щодо Угорщини дисциплінарної процедури. Про це повідомляє DW.

У понеділок, 16 вересня, на зустрічі міністрів у справах Євросоюзу був представлений звіт, в якому, зокрема, зазначається обмеження свободи ЗМІ, зміни у виборчому законодавстві, тиск на громадські інститути і закриття Центрально-Європейського університету в Угорщини.

Німеччина і Франція закликали владу Угорщини надати докази неправомірність висунутих проти неї звинувачень у неповазі європейських цінностей і порушення принципів правової держави.

Французький держсекретар у справах ЄС Амелі де Моншален зазначила, що критичні положення підготовленого Європарламентом звіту про політику Будапешта "викликають занепокоєння" і закликала Будапешт відповісти на звинувачення.

Раніше "Комменатаріі" писали, що высоким представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки замість Федерики Могерини стане чинний міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель. Новий склад Європейської комісії представила в Брюсселі новий глава ЄК, екс-міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен. Боррель офіційно очолить дипломатію ЄС з 1 листопада. Термін повноважень — 5 років. Зазначимо, в травні 2019 році Боррель в інтерв'ю іспанським ЗМІ назвав Росію "старим ворогом Іспанії, знову заявляють про себе".

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!