Головна Новини Світ Європа Євросоюз посилив контроль над експортом зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз посилив контроль над експортом зброї

ЄС прийняв рішення, щоб зупинити "сплески міжнародної агресії"

17 вересня 2019, 06:20 comments1674
Поділіться публікацією:
Євросоюз посилив контроль над експортом зброї

З 16 вересня експорт європейської військової техніки обладнання буде здійснюватися за новими, більш жорсткими правилами. Про це повідомляє офіційний сайт ЄС.

У понеділок, 16 вересня, відповідне рішення прийняв Рада ЄС. Правки спільної позиції від 8 грудня 2008 року щодо контролю над експортом зброї у Раді пояснюють бажанням співпрацювати в рамках загальної зовнішньої політики з країнами-партнерами. Також на появу оновленої версії Спільної позиції від 2008 року вплинула низка подій на європейському та міжнародному рівнях. Одне з них — вступ в силу Договору про торгівлю зброєю (АТТ) від 24 грудня 2014 року.

Основна мета ATT — встановити найвищі стандарти в питаннях врегулювання міжнародної торгівлі зброєю, а також запобігти і викорінити варіанти нелегальних продажів.

"Підтримка і реалізація високих загальних стандартів у області експорту військової техніки та обладнання сприятиме зміцненню співпраці між державами-членами ЄС, а також запобіжить сплески міжнародної агресії та регіональної нестабільності", — йдеться в повідомленні на сайті ЄС.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", наиболее небезпечними видами російської зброї є ЗРК С-400, береговий ракетний комплекс "Бастіон-П" і оперативно-тактичний "Іскандер". Спеціаліст за потенціалом і боєготовності штабу ВПС Британії Джуліан Болл заявив, що зони обмеження доступу та маневру (A2/AD), які у РФ створили з допомогою вищеназваних ракетних систем, ставлять під сумнів здатність Британії оперативно реагувати на мінливу ситуацію. Болл вважає, що боротися з такими обмеженнями треба, використовуючи штучний інтелект, а також розробляючи нові види зброї і змінюючи тактику ведення військових дій.

Відомо, що російські ЗРК С-400 купила Туреччина. Після цієї угоди загострилися відносини Анкари з Вашингтоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!