Головна Новини Світ Європа В Євросоюзі розпочався суд над Угорщиною
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі розпочався суд над Угорщиною

Євросоюз звинувачує Будапешт в порушенні принципів правової держави

17 вересня 2019, 10:24 comments1538
Поділіться публікацією:
В Євросоюзі розпочався суд над Угорщиною

У Брюсселі розпочався процес щодо Угорщини. Напередодні на зустрічі міністрів у справах Євросоюзу фахівці представили звіт, в якому зазначається утиски свободи ЗМІ, зміни у виборчому законодавстві, тиск на громадські інститути і закриття Центрально-Європейського університету в Угорщині.

Німеччина і Франція звернулися до влади Угорщини з вимогою довести неправомірність висунутих проти неї звинувачень у неповазі європейських цінностей і порушення принципів правової держави.

Французький держсекретар у справах ЄС Амелі де Моншален зазначила, що критичні положення підготовленого Європарламентом звіту про політику Будапешта "викликають занепокоєння", і закликала Будапешт відповісти на звинувачення.

Уряд Угорщини стверджує, що розпочатий Єврокомісією штрафний процес "політично мотивований" і "у багатьох аспектах невірний за змістом".

Для винесення офіційного попередження Радою міністрів ЄС, яке стало б першим етапом штрафний процедури, необхідна підтримка 22 з 28 країн Євросоюзу, але ряд східноєвропейських членів спільноти виступають проти цього.

Як повідомляв портал "Коментарі", у новому складі Єврокомісії (ЄК), який почне працювати з 1 листопада з'явиться пост заступника глави Єврокомісії щодо захисту європейського способу життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!