Головна Новини Світ Європа Ізраїль на час виборів "закрив" палестинських арабів під замок
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль на час виборів "закрив" палестинських арабів під замок

Армія оборони Ізраїлю врахувала ризики і ввела режим ізоляції щодо Іудеї і Самарії

17 вересня 2019, 12:37 comments1363
Поділіться публікацією:
Ізраїль на час виборів "закрив" палестинських арабів під замок

Сьогодні опівночі Ізраїль ввів блокаду палестинських територій на період проведення парламентських виборів. Особливий режим триватиме до 00:00 середи.

В ЦАХАЛ повідомили, що "режим ізоляції введено щодо Іудеї і Самарії у відповідності з оцінкою ситуації в області безпеки і вказівками політичного керівництва".

Також наголошується, що на цей період будуть закритими прикордонні переходи на кордоні з сектором Газа.

Як повідомляло видання "Коментарі", 17 вересня в Ізраїлі відкрилися виборчі дільниці на перших в історії країни повторних парламентських виборах. За результатами виборів визначиться склад Кнесету 22-го скликання, крім того, буде сформована урядова коаліція і призначений прем'єр-міністр.

Повторні парламентські вибори були необхідні тому, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху після попереднього волевиявлення 9 квітня не зміг у відведений йому законом 42-денний термін домовитися про створення коаліції, яка контролювала б мінімально необхідне 61 з 120 місць у Кнесеті 21-го скликання. В результаті глава уряду ініціював і провів через парламент закон про саморозпуск вищого законодавчого органу рівно через місяць після присяги депутатів. Тоді ж на 17 вересня були призначені повторні вибори.

7 серпня глава держави Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Ізраїлем. Дата набрання чинності угоди настане через 60 днів після ратифікації українським і ізраїльським парламентами.

Нагадаємо, що переговори про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем почалися ще 6 років тому і завершилися лише в березні 2018 року. Підписання угоди про вільну торгівлю відбулося в січні 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!