Головна Новини Світ Європа "Братні народи": Вірменія, Казахстан і Білорусь не підтримали в ООН інтереси України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Братні народи": Вірменія, Казахстан і Білорусь не підтримали в ООН інтереси України

Представники держав не захотіли включати на розгляд статус Донбасу і Криму

17 вересня 2019, 13:25 comments2040
Поділіться публікацією:
"Братні народи": Вірменія, Казахстан і Білорусь не підтримали в ООН інтереси України

Білорусь, Казахстан і Вірменія проголосували проти включення до порядку денного 74-ї сесії Генасамблеї ООН пункту про тимчасово окупованих Криму і Донбасу, який запропонувала делегація від України. Про це повідомив заступник глави МЗС Сергій Кислиця в своєму Твіттері.

"Сьогодні в Нью-Йорку проти збереження в порядку денному наступного ГА ООН пункту про ситуацію на окупованих територіях України проголосували" братні "країни: Білорусь, Бірма, Болівія, Бурунді, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Іран, Казахстан, КНДР, Куба, Лаос Нікарагуа, РФ, Сербія, Сирія, Філіппіни ", — зазначено в повідомленні заступника міністра.

ZnxJnC9DXWYGm4oyD--gycYwi.png

Загалом резолюція була прийнята зі значною перевагою: 65 держав "за", 17 — "проти".

Втім, це не перший раз, коли згадані три країни пострадянського простору голосують в Генасамблеї ООН синхронно з Російською Федерацією проти українських ініціатив.

Нагадаємо, видання "Коментарі" висвітлювало відкриття 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, де до порядку денного пленарного тижня включілі питання по ситуації на південному сході України. В результаті минулого голосування, 65 голосами проти 17 при 54 утрималися, Асамблея ухвалила включити положення на тимчасово окупованих територіях України в проект порядку денного своєї сімдесят четвертій сесії. Даний пункт розглянуть на рівні глав держав і урядів. Президент України Володимир Зеленський 23 вересня відвідає США для участі в Генасамблеї ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!