Головна Новини Світ Європа "Brexit тимчасово скасовується": Європарламент відклав вихід Британії з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

"Brexit тимчасово скасовується": Європарламент відклав вихід Британії з ЄС

І відзначає, що наслідки, які спричинить Brexit, будуть покладені цілком на британців

18 вересня 2019, 18:12 comments2718
Поділіться публікацією:
"Brexit тимчасово скасовується": Європарламент відклав вихід Британії з ЄС

Європейський парламент підтримав документ про "упорядкованому Brexit", згідно з яким Великобританія зможе відстрочити свій вихід з Європейського союзу. Про це повідомляє інформагенція "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Європарламенту.

Відзначається, що документ заснований на вже узгодженому Угоді про вихід. Депутати Європарламенту підтримали його 544 голосами "за", 126 проголосували проти і 38 утрималися.

"Євросоюз відкритий для можливого продовження періоду переговорів відповідно до Статті 50 Лісабонського договору, якщо цього зажадає Великобританія, за умови, що це виправдано і має конкретну мету, наприклад, уникнення виходу без угоди, проведення загальних виборів або референдуму. Вони також додають, що продовження не має впливати на роботу і функціонування інститутів ЄС", — зазначено в повідомленні.

Що стосується нещодавних заяв британського прем'єр-міністру Бориса Джонсона, члени Європарламенту відзначають, що Великобританія повинна буде взяти на себе "повну відповідальність за вихід з ЄС без угоди і серйозні наслідки, які це спричинить".

У Європарламенті також підкреслили, що сценарій виходу з ЄС "без угоди" не позбавить Великобританію зобов'язань за фінансовими розрахунками і захисту прав громадян, які є необхідними попередніми умовами для схвалення парламентом будь-яких майбутніх відносин між ЄС і Великобританією.

У документі також наголошується, що ніякого перехідного періоду в економічних відносинах з ЄС за відсутності повноцінної угоди не буде.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Палата британських лордів виступила проти поспішного рішення по Brexit.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!