Головна Новини Світ Європа Заріф загрожує "загальною війною" у випадку військового удару по Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Заріф загрожує "загальною війною" у випадку військового удару по Ірану

Тегеран сподівається уникнути конфлікту і готовий до переговорів зі своїми регіональними суперниками Саудівською Аравією та ОАЕ

19 вересня 2019, 17:34 comments2612
Поділіться публікацією:
Заріф загрожує "загальною війною" у випадку військового удару по Ірану

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф попередив, що удар з боку США або Саудівської Аравії призведе до війни. Про це повідомляє CNN.

Глава МЗС прокоментував наслідки військового удару США або Саудівської Аравії, Ірану: це може призвести до повномасштабної війни.

"Я роблю дуже серйозну заяву про захист нашої країни. Я роблю дуже серйозну заяву про те, що ми не хочемо вступати у військову конфронтацію", — сказав Зариф.

Зариф заявив, що Саудівській Аравії доведеться боротися "до останнього американського солдата". І така військова відповідь призведе до безлічі жертв.

За словами глави МЗС Ірану, Тегеран сподівається уникнути конфлікту і готовий до переговорів зі своїми регіональними суперниками — Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Однак він виключив переговори з США, поки Вашингтон не скасує всі антиіранські санкції, як було задекларовано в рамках ядерної угоди 2015 року.

Зазначимо, що глава МЗС Ірану знову спростував звинувачення США і Саудівської Аравії в причетності Тегерана до атак на нафтові об'єкти Саудівської Аравії.

Заріф підкреслив, що саме єменські повстанці, підтримувані Іраном, які взяли на себе відповідальність за напад, нарощують свій військовий потенціал і здатні провести складну операцію.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Саудівська Аравія звинувачує Іран в терористичній атаці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!