Головна Новини Світ Європа Раду Європи закликали почати розслідування щодо Британії через Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

Раду Європи закликали почати розслідування щодо Британії через Brexit

Громадські організації наполягають Раду Європи розпочати розслідування стосовно дотримання верховенства прав Британії

19 вересня 2019, 17:55 comments1562
Поділіться публікацією:
Раду Європи закликали почати розслідування щодо Британії через Brexit

Групи громадянського суспільства закликали Раду Європи почати розслідування стосовно дотримання верховенства права Великою Британією. Про це повідомляє Euractiv.

У четвер, 19 вересня,  громадські організації в листі новому Генеральному секретарю Ради Європи Марії Пейчинович Бурич висловили своє занепокоєння з приводу того, чи виконує уряд Великої Британії свої зобов'язання щодо дотримання закону.

Зазначається, що особливу тривогу викликає ймовірна загроза не виконання закону, який зобов'язує прем'єр-міністра Бориса Джонсона подати заявку на відтермінування Brexit, щоб уникнути "жорсткого" виходу з ЄС, а також – недавнє неоднозначне призупинення роботи британського парламенту.

Нагадаємо, напередодні загальних виборів 2017 року Консервативна партія Великої Британії взяла на себе тимчасове зобов'язання залишатися в рамках Європейської конвенції про права людини. Однак на тлі можливості нових виборів, які можуть відбутися найближчими місяцями, у активістів є нові побоювання, що Велика Британія залишить ЄСПЛ та Раду Європи.

Звинувачення у тому, що уряд в Лондоні навмисно перешкоджав участі більш ніж мільйона виборців у травневих виборах до Європарламенту, вже розглядаються ключовими членами Європарламенту. Європейська комісія також готує власний звіт щодо цього питання.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Північна Корея почала розробку цифрової валюти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.euractiv.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!