Головна Новини Світ Європа В ООН заблокували резолюцію про припинення вогню в Ідлібі
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН заблокували резолюцію про припинення вогню в Ідлібі

Ідліб є єдиною провінцією, яка знаходиться під контролем бойовиків

20 вересня 2019, 02:03 comments1510
Поділіться публікацією:
В ООН заблокували резолюцію про припинення вогню в Ідлібі

Рада безпеки ООН заблокував обидва проекти резолюцій про врегулювання ситуації в сирійському місті Ідліб. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як повідомив постпред Росії при ООН Василь Небензя, спочатку не був прийнятий проект, запропонований Німеччиною, Бельгією і Кувейтом. Проти нього проголосували два постійні члени РБ ООН — Росія і КНР. Пізніше члени також відхилили російсько-китайську резолюцію.

Зазначимо, Ідліб є єдиною сирійської провінцією, яка все ще перебуває під контролем бойовиків незаконних збройних формувань.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вооруженные сили Туреччини і США вранці в неділю, 8 вересня, провели перше наземне патрулювання районів Сирії на схід від річки Євфрат, де планується створити буферну зону безпеки. Про це повідомляє Анадолу з посиланням на міноборони Туреччини.

"У патрулюванні взяли участь шість бронетранспортерів ЗС Туреччини, які в 10.00 за місцевим часом перетнули кордон з Сирією, на півдні району Акчакале провінції Шанлиурфа. З сирійського боку кордону турецьких військових очікували американські військові. Відбувся обмін думками щодо реалізації плану патрулювання", – йдеться в повідомленні. Потім спільний військовий конвой попрямував до міста Таль-Абьяд, розташованому в 25 км від турецько-сирійського кордону. Тут турецькі військові провели спостереження. Патрулювання було продовжено в південному напрямку. Весь процес зайняв близько трьох годин.

Колону турецьких БТР, які повертаються до кордону з Сирією, зустріли ударні вертольоти АТАК. Також у патрулюванні були задіяні БПЛА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!