Головна Новини Світ Європа Україна підтвердила готовність Польщі відновити ексгумацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підтвердила готовність Польщі відновити ексгумацію

Бородянський зустрівся з послом Польщі Бартошем Цихоцьки

20 вересня 2019, 02:35 comments1568
Поділіться публікацією:
Україна підтвердила готовність Польщі відновити ексгумацію

Бородянський отримав від посла лист-звернення польської сторони щодо надання відповідних дозволів.

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявляє, що Україна очікує від Польщі необхідну документацію для початку проведення пошуково-ексгумаційних робіт на території нашої країни. Про це він повідомив у Facebook.

Як повідомляється, Бородянський зустрівся з послом Польщі Бартошем Цихоцьки.

"На виконання домовленостей президентів України та Польщі прийняв сьогодні посла Республіки Польща Бартоша Цихоцьки. Зі своєї сторони підтвердив заяву президента України про зняття обмежень на пошуково-ексгумаційні роботи", — повідомив він.

Він зазначив, що отримав від посла лист-звернення польської сторони щодо надання відповідних дозволів і пообіцяв оперативно надати відповідь.

"Роз'яснив польській стороні процедури, які діють у сфері проведення пошукових робіт, і закликав польську сторону як можна швидше подати документацію у відповідності з існуючими процедурами для того, щоб почати роботи", — повідомив Бородянський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, нову владу України позитивно оцінюють у Варшаві,Братиславі, наголосили глави МЗС Польщі та Словаччини Яцек Чапутович і Мирослав Лайчак на спільній прес-конференції у Варшаві. Крім того, глави мали намір підтримувати реформи, які здійснює президент України Володимир Зеленський. "Ми домовилися, що обидві наші країни будуть підтримувати реформи, що проводяться українською владою", — заявив Чапутович. Він також зазначив, що обговорював з Лайчаком ситуацію на Донбасі, яка є своєрідним лакмусовим папірцем для ОБСЄ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!