Головна Новини Світ Європа Рада Безпеки ООН засудила теракти в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада Безпеки ООН засудила теракти в Афганістані

Рада Безпеки ООН засудила атаки продовжуються в Афганістані

20 вересня 2019, 05:55 comments1674
Поділіться публікацією:
Рада Безпеки ООН засудила теракти в Афганістані

Члени Радбезу ООН засуджують недавні терористичні атаки в Афганістані, в тому числі в місті Калат провінції Забуль, йдеться в заяві СБ.

Машина вибухнула в Калаті у четвер, 19 вересня, біля центральної лікарні міста, всі жертви — мирні жителі, пацієнти і лікарі. Поранені були направлені в приватні клініки у зв'язку з тим, що лікарня була пошкоджена під час вибуху. За даними ООН, щонайменше 20 людей загинули, понад 95 поранені.

"Члени Ради Безпеки найрішучішим чином засудили продовжуються атаки в Афганістані в останні тижні, у тому числі в Калаті", — сказано в заяві.

Члени РБ ООН також засуджують вибух, що стався 17 вересня поруч з місцем зібрання представників виборчої кампанії афганського президента Ашрафа Гані в провінції Парван. В результаті вибуху 38 осіб загинули, більше 80 постраждали.

Як повідомляв портал "Коментарі", 17 вересня, на передвиборному мітингу в афганській провінції Парван, на якому виступав президент країни Ашраф Гані, прогримів вибух. "Серед загиблих є жінки і діти, більшість жертв, по всій видимості, цивільні особи", — повідомив головлікар лікарні в Чарикаре Абдул Касим Сангін. За неофіційними даними, вибуховий пристрій був прикріплений до поліцейського автомобіля, припаркованому біля входу на місці проведення мітингу.

Глава держави і його оточення в результаті вибуху не постраждали. Однак виявилося багато жертв серед місцевого населення: згідно з останньою інформацією, щонайменше 24 людини загинули і 31 отримав поранення. Стан деяких поранених оцінюється як критичний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!