Головна Новини Світ Європа У Словаччині тисячі людей вийшли закликати до заборони абортів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словаччині тисячі людей вийшли закликати до заборони абортів

Акція викликана лояльністю закону до проведення абортів

22 вересня 2019, 20:27 comments1859
Поділіться публікацією:
У Словаччині тисячі людей вийшли закликати до заборони абортів

Сьогодні в столиці Словаччини Братиславі відбулася багатотисячна акція протесту, пов'язана з негативним ставленням громадян до дозволеним абортам. Про це передає західне видання Reuters.

Відомо, що в Словаччині аборти є законними до 12 тижнів вагітності, а за станом здоров'я — до 24 тижнів. Консервативні і ультраправі законодавці хочуть дозволити аборти до 6-8 тижнів вагітності або взагалі заборонити їх. Уже в цьому місяці парламент почне обговорювати нові законопроекти.

Завдяки активній громадянській позиції та освітніми програмами, кількість абортів скоротилася з 5,4 млн до 6 тис. За даними опитування громадськості, 55,5% людей не згодні з обмеженням абортів, а 34,6% підтримали можливий законопроект.

Близько 50 тисяч людей вийшли на вулиці Братислави, несучи в руках плакати з написами "Людина — це людина, незалежно від розміру", "Хто вбиває ненароджену дитину, вбиває майбутнє нації".

"Життя кожної людини безцінне, тому її потрібно захищати від зачаття до природної смерті", — оголосив представник католицької церкви, один з організаторів протестної акції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про недавній зустрічі президента України Володимира Зеленського з Словацька колегою Зузаною Чапутовою, на якій було позначено, що наші партнери мають намір наполягати на продовженні санкцій проти Російської Федерації, поки остання не почне виконувати Мінські угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!