Головна Новини Світ Європа "Евросоюз не сдается": Британию просят еще подумать на счет Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

"Евросоюз не сдается": Британию просят еще подумать на счет Brexit

На думку представників ЄС, з Лондоном ще можна домовитися

23 вересня 2019, 17:58 comments1786
Поділіться публікацією:
"Евросоюз не сдается": Британию просят еще подумать на счет Brexit

Євросоюз залишається відкритим для конструктивних пропозицій Лондона по виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit). Про це повідомляє видання "Укріфнорм", посилаючись на головного переговірника Євросоюзу по Brexit Мішеля Барньє.

Так, після зустрічі в Берліні з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом, Барньє позначив, що сторона Євросоюзу готова до пропозицій і ідей британського уряду.

Він також підкреслив, що Європі потрібна визначеність, а новий уряд в Лондоні хоче скасувати домовленості, досягнуті Терезою Мей з принципових умов, і "це неприйнятно".

Зокрема, принциповими є збереження відкритого кордону між Ірландією і Північною Ірландією (режим бекстоп) заради стабільності в регіоні, а також захист внутрішнього ринку ЄС.

"Зараз же важко знайти рішення, яке враховувало б всі умови бекстопу, але ми продовжимо технічні переговори", — заявив Барньє

У свою чергу, Маас зазначив, що 27 країн Євросоюзу повинні виступати як одна сила на переговорах. Він нагадав, що минулого тижня в Люксембурзі і Брюсселі британська сторона представила нові пропозиції вже є кроком вперед.

На думку німецького міністра, ще є надія, що вихід Британії з ЄС буде врегульовано, а держави Євросоюзу зроблять все можливе для цього.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Євросоюз суворо визначив терміни для Brexit для Британії, і позначив, що всі наслідки від даної угоди будуть покладені на останню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!