Головна Новини Світ Європа У Косово стартує кампанія з виборів до парламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Косово стартує кампанія з виборів до парламенту

Позачергові вибори в парламент республіки Косово відбудуться 6 жовтня

25 вересня 2019, 06:30 comments1301
Поділіться публікацією:
У Косово стартує кампанія з виборів до парламенту

В республіці Косово у середу, 25 вересня, розпочалася кампанія з дострокових виборів в парламент, яка триватиме до 4 жовтня, повідомила косівська Центральна виборча комісія (ЦВК).

Позачергові вибори в парламент республіки Косово відбудуться 6 жовтня. На 120 місць в косівському "заксобрании" претендують чотири коаліції, 20 політичних партій і один незалежний кандидат. ЦВК зареєструвала 1 мільйон 938 тисяч 868 виборців, прийнято рішення надрукувати 1 мільйон 801 тисячу 800 бюлетенів, тобто на 7,02% менше.

Точне число жителів Косово і виборців на кожних виборах є темою полеміки влади і опозиції в Пріштіні. Додаткову складність для підрахунку є величезна косовоалбанская діаспора за кордоном. Тому виборчком ухвалив у вівторок помістити бюлетені, отримані від виборців за кордоном, під цілодобовий поліцейський нагляд.

Посол США в Пріштіні Філіп Коснетт заявив на початку вересня, що кандидати в члени парламенту самопроголошеної республіки Косово від кількох партій звинувачують у різних злочинах, перебувають під судом або вже визнані винними.

Як повідомляв портал "Коментарі", замороспуск парламенту стався після того, як прем'єр-міністр Косово Рамуш Харадінай 19 липня цього року подав у відставку. У 1998-1999 роках Хардинай, якого Міжнародний трибунал у Гаазі звинувачує в передбачуваних військових злочинах, був членом повстанської організації "Армія визволення Косово", проте політик відкидає ці звинувачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!