У Греції знешкодили банду торговців дітьми

У Греції розслідування йшло кілька місяців

Поліція Греції в результаті великомасштабної операції знешкодила банду, яка займалася незаконною передачею дітей на усиновлення, торгівлею яйцеклітинами і вербуванням сурогатних матерів, повідомив керівник управління безпеки Салоніків генерал-майор поліції Антоніос Тзитзис.

Операцію провели співробітники Відділу по боротьбі з організованою злочинністю та торгівлею людьми співробітництво з Управлінням по захисту неповнолітніх в Салоніках.

"Ми заарештували 12 осіб, всього порушено справи щодо причетних 66 осіб. Це одна з найбільших і найбільш добре організованих угруповань, які займаються незаконним усиновленням дітей і торгівлею яйцеклітинами, з розкритих поліцією. В зокрема, було зареєстровано 22 випадки незаконної передачі прийомних дітей, а також 24 випадки, коли жінки були донорами яйцеклітин за гроші", - заявив Тзитзис на спеціально скликаній прес-конференції.

Стенограму його виступу опублікувало Управління безпеки Салоніків.

Як заявив керівник прес-служби поліції Христос Димитракопулос, розслідування йшло кілька місяців і поклало кінець "індустріалізації пологів".

Як повідомляло видання "Коментарі", школьники з України на Міжнародних учнівських олімпіадах з математики та біології завоювали 9 медалей. Більшість нагород - шість медалей - школярі отримали в галузі математики.