Головна Новини Світ Європа Лукашенко висловився про перспективи співпраці з Україною в нафтовій галузі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко висловився про перспективи співпраці з Україною в нафтовій галузі

Лукашенко запропонував нафтопродукти зі своїх НПЗ Україні

26 вересня 2019, 16:00 comments1793
Поділіться публікацією:
Лукашенко висловився про перспективи співпраці з Україною в нафтовій галузі

Сьогодні президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко в ході зустрічі з представниками українських ЗМІ розповів про перспективи двостороннього співробітництва в нафтовій галузі. Про це повідомляє агентство BELTA.

Президент сусідньої країни підкреслив, що зараз його уряд розглядає альтернативні до тих, що є, шляхи постачання сирої нафти на нафтопереробні заводи Білорусі.

"Якщо ми через Україну будемо поставляти, так ми готові Україну в цей проект залучити. Вам же потрібні ці нафтопродукти. Давайте разом працювати. Зараз наші бізнесмени купили якусь нитку приватне підприємство "Прикарпат Захід Транс". І вже пробну партію прокачали — десь 8 тис. тонн. Ми готові і тут працювати. Я на переговорах відкрито сказав: ми маємо три варіанти, прораховуємо постачання нафти на свої заводи. Більше того, ми ці заводи у цьому році в основному модернізуємо. Вони вже будуть прибутковими, коли ми купимо дорогу нафту в Середземному або Чорному морі, або на Балтиці. Ми купимо, переробимо і не будемо в збиток", — зазначив Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі розповів про різні варіанти постачння нафти на НПЗ. Зокрема, про використання нафтопроводу Одеса-Броди, залізницею з Одеси і польського Гданська. Він поінформував українських журналістів про те, що російська нафта марки Urals не самої високої якості на світовому ринку. Олександр Лукашенко запевнив співрозмовників у тому, що Білорусь скрізь відстоює інтереси транзитних держав у цих питаннях.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав, що Лукашенко попросив у Росії газ в якості компенсації за Чорнобильську аварію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.belta.by
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!