Головна Новини Світ Європа В Італії дозволили евтаназію при певних умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії дозволили евтаназію при певних умовах

Тепер це питання обговорить парламент країни

27 вересня 2019, 08:20 comments2255
Поділіться публікацією:
В Італії дозволили евтаназію при певних умовах

Італійський конституційний суд визнав евтаназію законною процедурою, якщо вона застосовується у відношенні людей, які піддаються "нестерпним стражданням".

Рішення ухвалили в рамках відкритої справи проти італійського політика Марка Каппато, який допоміг померти продюсеру Фабіано Антоніані після того, як чоловіка паралізувало і засліпило в результаті ДТП в 2014 році.

За даними слідства, Каппато заради евтаназії вивіз Антоніані в Швейцарію, до цього паралізований продюсер звертався з проханням дати йому померти до влади.

Суд у Мілані розглядає справу Каппато за звинуваченням у "підбурюванні або пособництві самогубства", але попросив Конституційний суд роз'яснити чинний закон.

"Будь-хто, хто сприяє суїцидальної наміру пацієнта з необоротною патологією, якого підтримують в живих з допомогою методів життєзабезпечення, не повинен бути покараний за певних умов", — сказано в постанові суду.

Відомо, що італійська єпископська конференція вже висловила своє невдоволення і віддаленість від рішення суду, пославшись на Папу Франциска, який раніше виступив проти самогубства та евтаназії.

До речі, зараз допомога або підбурювання до самогубства в Італії карається тюремним ув'язненням на термін від 5 до 12 років.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", папа Римський виступив проти довічного терміну для ув'язнених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!