Головна Новини Світ Європа В Амстердамі введуть рекордно високий податок для туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Амстердамі введуть рекордно високий податок для туристів

Влада Амстердама продовжують шукати методи щодо вирішення проблеми стихійного туризму

1 жовтня 2019, 23:21 comments3702
Поділіться публікацією:
В Амстердамі введуть рекордно високий податок для туристів

З 2020 року в Амстердамі сума туристичного збору підніметься до найвищої в Європі. Про це повідомляє УНН, посилаючись на західні ЗМІ.

"Столиця Нідерландів буде збирати 3 євро з людини за ніч туристів, які ночують в готелях. Крім того, є ще 7% податок від вартості номера. Це означає, що за ніч в однозірковому готелі в Амстердамі буде стягуватися більш високий податок, ніж в кращих п'ятизіркових готелях в європейських столицях ", — зазначено в повідомленні мерії столиці.

Відзначається, що якщо кімната в готелі коштує 132,46 євро за двомісний номер, то туристичний податок складе 15,97 євро — 9,97 податок і 3 євро за збір. Наприклад, в Берліні податок становить лише 5%.

При цьому повідомляється, що діти до 16 років звільняються від нового збору в Амстердамі, а з кемпінгів стягується всього 1 євро за дорослого людини. Ті ж, хто орендують житло, заплатять податок у розмірі 10% від орендної плати.

Нагадаємо, муніципальна влада нідерландської столиці "оголосили війну" повальному туризму. Так, одним з етапів стало відволікання уваги світової громадськості від культурних і архітектурних переваг Амстердама і перефокусування його на сусідню Гаагу.

"Кількість ночівель в Амстердамі становить 17,5 млн в рік, це в 13 разів більше, ніж в Гаазі. Ми пропонуємо подивитися наше місто, оскільки це центр знань, міжнародних відносин, там же знаходиться резиденція королів. Ми будемо раді допомогти столиці, сподіваємося , що у нас вийде ", — розповів глава департаменту з економічних питань муніципальної ради Гааги Річард де Мос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!