Головна Новини Світ Європа В ЄС відповіли на останні умови Джонсона по Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС відповіли на останні умови Джонсона по Brexit

Перша реакція парламенту ЄС була не дуже позитивною

2 жовтня 2019, 22:58 comments2140
Поділіться публікацією:
В ЄС відповіли на останні умови Джонсона по Brexit

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодився провести переговори щодо останніх пропозицій прем'єр-міністра Бориса Джонсона внести зміни в угоду Великобританії про Brexit. Про це пише видання Deutsche Welle.

У відкритому листі до Юнкер Джонсон заявив, що хоче замінити узгоджений "бекстоп" (тимчасовий режим вільної торгівлі між членом ЄС Ірландією і Північною Ірландією, що входить до складу Сполученого Королівства) альтернативними митними домовленостями.

Британський прем'єр назвав свою пропозицію "справедливим і розумним компромісом" і заявив, що тепер обидві сторони "повинні розглянути питання про наявність достатньої готовності йти на компроміс", щоб виробити угоду до 31 жовтня. У разі, якщо сторонам не вдасться досягти домовленостей, Великобританія вийде з ЄС без угоди, наполягає Джонсон.

У свою чергу, після телефонної розмови з Джонсоном Юнкер визнав "прогрес" по повному узгодження регуляторних норм щодо товарів з Великобританії і Північної Ірландії. Однак голова Єврокомісії також зазначив "проблемні моменти, які зажадають подальших доробок в найближчі дні". Зокрема, це стосується "бекстопу".

Тим часом Борис Джонсон знову планує призупинити роботу парламенту Великобританії — з вечора 8 жовтня по 14 жовтня. Він збирається звернутися з відповідним проханням до королеви Єлизавети II.

Нагадаємо, сьогодні портал "Коментарі" повідомляв, що британський прем'єр-міністр Борис Джонсон зробив останню пропозицію ЄС щодо виходу Великобританії з Європейського союзу країн (Brexit).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!