Головна Новини Світ Європа У Сербії закликали назвати терміни вступу країни в Євросоюз
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сербії закликали назвати терміни вступу країни в Євросоюз

Євросоюз надав статус кандидатів на вступ у співтовариство Албанії, Македонії, Сербії і Чорногорії

4 жовтня 2019, 00:35 comments2497
Поділіться публікацією:
У Сербії закликали назвати терміни вступу країни в Євросоюз

Президент Сербії Олександр Вучич закликав країни ЄС назвати терміни вступу країни в Євросоюз. Про це повідомляє державне агентство Tanjug.

"Люди, скажіть нам, щоб ми знали, чи можемо ми розраховувати, що, якщо виконаємо всі ваші вимоги, то станемо членом ЄС в 2025 році, або не можемо. Так ви нам сказали два роки тому", — йдеться в повідомленні.

Виступаючи на зустрічі з представниками Вишеградської групи Вучич також повідомив, що на основі даного рішення Сербія буде розробляти довгострокові плани розвитку країни.

Євросоюз надав статус кандидатів на вступ до спільнота Албанії, Македонії, Сербії і Чорногорії. Чорногорія подала заявку на членство в ЄС у 2008 році, переговори про приєднання країни до союзу були розпочаті в кінці червня 2012 року. Переговори про вступ Сербії в ЄС були розпочаті у січні 2014 року. У Єврокомісії неодноразово заявляли, що новий етап розширення ЄС може відбутися не раніше 2025 року.

 Як повідомляли "Коментарі", президент Республіки Сербія Александар Вучич сподівається, що незабаром буде підписано угоду про зону вільної торгівлі з Україною. "Я вірю, що скоро у нас буде підписано угоду про вільну торгівлю між Україною і Сербією", – зазначив Вучич.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Tanjug
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!