Головна Новини Світ Європа В Іраку снайпери відкрили вогонь по протестувальниках, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іраку снайпери відкрили вогонь по протестувальниках, - ЗМІ

На вулицях Багдада поліція переслідує окремих демонстрантів, - Reuters

5 жовтня 2019, 04:25 comments2658
Поділіться публікацією:
В Іраку снайпери відкрили вогонь по протестувальниках, - ЗМІ

Під час антиурядових протестів в Іраку поліцейські снайпери з дахів будинків відкрили вогонь по протестувальниках, довівши кількість жертв до 60 осіб. Про це повідомляє агентство Reuters.

На вулицях Багдада поліція переслідує окремих демонстрантів, а також застосовує вогнепальну зброю. Поліцейські снайпери знаходяться на дахах будинків і стріляють у натовпу демонстрантів.

Прем'єр-міністр Адель Абдул Махді закликав протестувальників до спокою, але вони його не послухали через нездійснених обіцянок провести політичну реформу.

Також повідомляється, що найвпливовіший священнослужитель країни поклав провину за насильство на політиків, які не змогли поліпшити життя громадськості, і наказав їм задовольнити вимоги протестувальників.

Повідомляється, що в ніч на 3 жовтня в результаті зіткнень загинули 12 людей в містах Насирія і Амар. З них 11 учасників протестів і один правоохоронець. До цього портал "Коментарі" повідомляв про загибель ще 7 осіб і понад 200 отримали поранення.

Через сутички в центральній частині Багдада в четвер було ухвалено рішення про введення комендантської години. Незважаючи на це, в деяких частинах столиці Іраку тривають акції протесту.

Акції протесту почалися 1 жовтня в Багдаді, де люди висловили невдоволення корупцією в державі, безробіттям і поганими громадськими послугами, зокрема відключенням електроенергії і браком води. Протести є найбільшими з часів правління уряду Абдул Махді, який прийшов до влади у вересні 2018 року.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!