Головна Новини Світ Європа Туреччина завдала авіаудару по базі курдів на півночі Сирії, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина завдала авіаудару по базі курдів на півночі Сирії, - ЗМІ

. Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що сили США залишають території, де Туреччина планує провести операцію проти курдських формувань

8 жовтня 2019, 00:45 comments1986
Поділіться публікацією:
Туреччина завдала авіаудару по базі курдів на півночі Сирії, - ЗМІ

Турецька авіація завдала удару по базі арабо-курдських загонів "Сирійських демократичних сил" (SDF) в провінції Хасеке, передає ліванський телеканал al-Mayadeen.

Раніше SDF заявили, що американські війська відійшли від прикордонних з Туреччиною територій на півночі Сирії, порушивши домовленості, досягнуті з союзними їм курдськими формуваннями. Президент Туреччини Тайіп Ердоган також заявив, що сили США залишають території, де Туреччина планує провести операцію проти курдських формувань.

"Турецькі літаки завдали удару по штабу курдських сил в околицях міста аль-Маликия в провінції Хасеке на північному сході Сирії", — передає телеканал.

Відомості про жертви в результаті удару поки немає.

Гостелеканал Сирії Ikhbariya також повідомив про турецької атаці проти сил SDF в селі Телль-Тавіль в околицях аль-Маликии.

У свою чергу, сирійське радіо Sham FM передало, що ВПС Туреччини завдали авіаудари по КПП на кордоні Сирії з Іраком, в результаті чого були зруйновані два мости.

Після цього глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу провів з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Зарифом телефонна розмова.

Дипломат заявив, що країна з повагою ставиться до територіальної цілісності Сирії, і зазначив, що дії Туреччини в цьому регіоні є тимчасовими.

 Як раніше повідомляли "Коментарі", Сирія і самопроголошені Абхазія і Південна Осетія домовилася про взаємне визнання і встановлення дипломатичних відносин. Про це повідомили в прес-службах президента Абхазії і Міністерства закордонних справ Південної Осетії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.almayadeen.net/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!