Головна Новини Світ Європа Король Швеції виключив п'ятьох онуків з членів королівського двору
commentss НОВИНИ Всі новини

Король Швеції виключив п'ятьох онуків з членів королівського двору

Членами королівського двору залишаються батьки юних принців і принцес

8 жовтня 2019, 02:08 comments2547
Поділіться публікацією:
Король Швеції виключив п'ятьох онуків з членів королівського двору

Король Швеції Карл Густав XVI прийняв рішення виключити п'ятьох онуків, дітей своїх молодших сина і дочки, зі списку членів Королівського дому.

Згідно опублікованому в понеділок офіційному заяви Королівського будинку, двоє дітей принца Карла Філіпа і троє дітей принцеси Мадлен більше не належать до будинку. При цьому вони залишаються членами королівської сім'ї і зберігають титули принців і принцес. Однак тепер до них не застосовується звернення "королівська високість". Членами королівського двору залишаються батьки юних принців і принцес, а також сім'я старшої сестри, крон-принцеси Вікторії.

Як відзначають експерти, подібне рішення дозволить принцу Карлу Філіпу і принцесі Мадлен ростити своїх дітей максимально демократично.

"Вони зможуть стати ким хочуть, в тому числі займатися політикою або бізнесом", — цитує видання Svenska Dagbladet експерта з шведської королівської сім'ї Карін Ленмор.

При цьому, як заявив на прес-конференції представник Королівського дому Фредрік Версэль, рішення не матиме принципового впливу на королівські витрати.

"Зміст поширюється в першу чергу на видатки братів і сестер, пов'язані з їх офіційними обов'язками. Офіційні обов'язки не можуть бути скорочені, тому я не бачу, як це може вплинути на витрати", — сказав представник Королівського дому.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ппредставники Швеції в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) приєдналися до заяви семи країн щодо спільних діях у знак протесту проти повернення Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!