Головна Новини Світ Європа У Конгресі заявили про плани виходу США з Договору з відкритого неба
commentss НОВИНИ Всі новини

У Конгресі заявили про плани виходу США з Договору з відкритого неба

Конгресмен заявив про плани США вийти з Договору з відкритого неба

8 жовтня 2019, 05:00 comments1658
Поділіться публікацією:
У Конгресі заявили про плани виходу США з Договору з відкритого неба

Голова комітету палати представників США міжнародних справах Еліот Енгел заявив про можливі плани США вийти з Договору з відкритого неба, направив лист з протестом в Білий дім.

Свій лист Енгел направив радника президента США з нацбезпеки Роберту О Брайєну.

"Я глибоко стурбований повідомленнями, що адміністрація Трампа розглядає вихід з Договору з відкритого неба, і рішуче закликаю вас утриматися від цього необачного дії", — випливає з опублікованого листа.

Конгресмен не пояснив, про які саме повідомленнях йдеться.

Він зазначив, що даний договір "дозволяє США і нашим членам та партнерам у Європі стежити за військовими переміщеннями в Росії". "Союзники і партнери по НАТО, а також Україна зокрема, неодноразово підкреслювали важливість Договору з відкритого неба в їх зусиллях по спостереження за російськими військовими", — заявив Енгел.

Конгресмен вважає, що вихід з цього договору призведе до розколу в трансатлантичному альянсі. "Наскільки мені відомо, адміністрація ще не провела значних консультацій з нашими партнерами і союзниками з цього питання. США повинні бути готовими до викликів, які виходять від Росії, і не відмовлятися від механізму, який надає США важливий інструмент щодо подальшого спостереження за Росією", — заявив він.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що більшість американців вважають, що стенограма розмови Дональда Трампа з Володимиром Зеленським завдала шкоди їх державі. Так, згідно з результатами опитування, 43% респондентів вважають питання істотним і "дуже серйозною". У той же час більшість опитаних — 51% — заявили, що зовсім не здивовані тим, що Трамп, як стверджується, домагався від Зеленського початку кримінального розслідування щодо дій сина колишнього віце-президента Джо Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!