Головна Новини Світ Європа Парламент Еквадору призупинив роботу на тлі масових протестів
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент Еквадору призупинив роботу на тлі масових протестів

Президент Еквадору Ленін Моренно 1 жовтня оголосив про економічні реформи в країні

9 жовтня 2019, 00:35 comments1799
Поділіться публікацією:
Парламент Еквадору призупинив роботу на тлі масових протестів

Парламент Еквадору призупинив роботу у зв'язку з масовими акціями протесту, які проходять в Кіто і інших містах країни. Про це заявив РИА Новости депутат від руху CREO ("Створюючи можливості") Омер Кастаньер.

"Національні збори припинило свою діяльність; вчора координатори різних законодавчих органів зустрілися з головою і віце-президентом зборів, і було прийнято рішення призупинити діяльність, оскільки немає жодних гарантій, що дозволяють членам зборів і посадовим особам відвідувати будинок парламенту", — заявив Кастаньер.

Президент Еквадору Ленін Моренно 1 жовтня про економічні реформи в країні. Соціальне невдоволення і протести викликало рішення лібералізувати ціни на паливо і скасувати субсидії на паливо, які обходилися державі в 1,3 мільярда доларів.

Протягом декількох днів країна була паралізована через страйк транспортних служб, почалися заворушення і сутички з поліцією. Президент Еквадору оголосив режим надзвичайного стану в зв'язку з протестами.

 Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в ході протестів в Еквадорі, до экоактивистам приєдналися і представники транспортних компаній, незадоволених скасуванням субсидій на паливо. Були перекриті багато дороги. Президент Еквадору Ленін Моренно оголосив режим надзвичайного стану в зв'язку з протестами. Транспортне сполучення в країні було паралізовано два дні поспіль.

Голова Національної федерації громадського пасажирського транспорту Еквадору Абель Гомес зазначив, що транспортники не несуть відповідальності за акти вандалізму, які були зафіксовані під час страйку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!