Кандидат у президенти Тунісу відмовився спілкуватися з журналістами з в'язниці

Перший тур виборів президента Тунісу пройшов 15 вересня

Знаходиться у в'язниці кандидат у президенти Тунісу Набіль аль-Каруи відмовився приймати журналістів до звільнення з місць ув'язнення, йдеться в заяві прес-служби політика на його сторінці в Facebook.

"Набіль аль-Каруи зберігає за собою право на участь у другому турі президентських виборів 2019 року... Однак він відмовляється робити будь-які заяви для преси, давати інтерв'ю і спілкуватися з журналістами, перебуваючи у в'язниці", - йдеться в документі.

Згідно із заявою, таким чином, він висловлює протест проти свого затримання "з політичних причин", а також вказує на відсутність однакових можливостей у порівнянні зі своїм опонентом, який може користуватися всіма конституційними правами.

При цьому в прес-службі кандидата нагадали, що він зажадав від виборчої комісії дати можливість відвідати в рамках виборної кампанії всі 24 регіону Тунісу, а також дати інтерв'ю ряду ЗМІ. В інакше кандидат наполягав на перенесенні дати другого туру голосування.

У четвер, 10 жовтня, в Тунісі завершується виборча кампанія перед вирішальним другим туром, голосування відбудеться в неділю, 13 жовтня.

Перший тур виборів президента Тунісу пройшов 15 вересня. За його підсумками жоден з кандидатів не набрав абсолютної більшості голосів. При це у другий тур пройшли професор конституційного права Каїса Саїд, що набрав 18,4% голосів, і який перебуває у в'язниці бізнесмен Набіль аль-Каруи, отримав 15,58%.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", продин з зареєстрованих кандидатів на пост президента Тунісу Набіль Карави затриманий у п'ятницю, 23 серпня, у туніській столиці за звинуваченням у корупції, про це повідомляє радіостанція Mosaique FM. Карави і його рідного брата пред'явили звинувачення у відмиванні грошей і відхід від податків. Зараз вони поміщено у слідчий ізолятор. Набіль Карави є одним з найбільших бізнесменів Тунісу, йому належить опозиційний телеканал Nessma.