Головна Новини Світ Європа У Чехії не підтримали Земана переглянути статус Косово
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії не підтримали Земана переглянути статус Косово

Мілош Земан заявив, що не вважає Косово демократичною державою

11 жовтня 2019, 05:30 comments2075
Поділіться публікацією:
У Чехії не підтримали Земана переглянути статус Косово

Учасники відбулася у четвер, 10 жовтня, зустрічі вищих керівників Чехії, яку один раз на квартал організовує президент Мілош Земан, не підтримали його пропозицію скасувати визнання Косово незалежним державою, повідомив журналістам глава МЗС Томаш Петршичек.

Під час офіційного візиту в Белград на початку вересня Земан заявив встречавшему його сербському колезі Олександру Вучичу, що не вважає самопроголошеного Косова демократичною державою і, навпаки, дуже любить Сербію. На другий день На прес-конференції у Белграді, відповідаючи на питання про можливість скасування визнання Чехією Косово як незалежної держави, Земан сказав, що хотів би обговорити це питання на найближчому нараді вищих чеських керівників через місяць.

"Учасники зустрічі у пана президента зійшлися в тому, що дане питання не є актуальним. Ситуація (після визнання Косово) ніяк не змінилася, немає приводів для того, щоб Чехія скоригувала свою позицію, якої дотримувалася протягом останніх 11 років", — заявив після зустрічі на Празькому граді глава МЗС.

Учасники зустрічі, за словами Петршичека, зійшлися в тому, що визнання Косово урядом Чехії в 2008 році при ігноруванні негативного ставлення до цього парламенту, носило проблематичний характер.

В знак протесту проти висловлювань Земана про Косово середині вересня заступник голови косівського уряду скасував свій візит до Праги на саміт прем'єрів країн Вишеградської четвірки та Західних Балкан.

Як повідомляли "Коментарі", чешські депутати звинувачували президента Мілоша Земана у державній зраді через його позиції щодо можливого чеського походження нервово-паралітичної речовини "Новачок", яким отруїли колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!