Головна Новини Світ Європа Тележурналіст поранений в голову при виході із штабу протестуючих в Еквадорі
commentss НОВИНИ Всі новини

Тележурналіст поранений в голову при виході із штабу протестуючих в Еквадорі

Тележурналісту Паредесу надали первинну допомогу на місці події

11 жовтня 2019, 06:55 comments1696
Поділіться публікацією:
Тележурналіст поранений в голову при виході із штабу протестуючих в Еквадорі

Ведучий еквадорського телеканалу Teleamazonas Фредді Паредес отримав важку травму голови під час нападу одного з протестувальників на півночі Кіто, коли знімальна група спробувала піти з площі перед Будинком культури, де знаходиться штаб протесту індіанського руху.

"Незважаючи на запевнення індіанців, що журналісти перебували всередині з власної волі, на знімальну групу напали Teleamazonas після того, як вони вирішили піти", — повідомляє видання Universo і призводить відео моменту нападу.

Паредесу надали первинну допомогу на місці події і доставили в лікарню.

Конфедерація індіанських національностей Еквадору CONAIE засудила напад на журналіста і повідомила, що давала супроводжуючих з числа представників корінних народів, щоб забезпечити їх безпеку.

"CONAIE засуджує напад на журналіста Паредес. Уточнюємо, що це сталося вже на вулиці (поруч з площею Будинку культури), то час як наші охоронці забезпечували їх фізичну безпеку всередині і можливість виходу", — наголошується в повідомленні. Вхід і вихід з площі буде обмежено, щоб уникнути подальших провокацій.

За кілька хвилин до інциденту з колегою журналіст Андрес Лопес написав у своєму Twitter, що вхід і вихід з площі не обмежений, і мова не йде про "обмеження свободи" — йому вдалося безперешкодно побувати в штабі індіанського руху.

"Індіанці говорять про жорстоке поводження і відсутності діалогу. Ситуація делікатна", — повідомив Лопес.

 Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомив, що президент Венесуели Ніколас Мадуро поклав відповідальність за протести в Еквадорі на Міжнародний валютний фонд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!