Головна Новини Світ Європа Назарбаєв розповів, чому пішов з поста президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Назарбаєв розповів, чому пішов з поста президента

Назарбаєв склав повноваження президента 20 березня 2019 року

12 жовтня 2019, 01:17 comments2186
Поділіться публікацією:
Назарбаєв розповів, чому пішов з поста президента

Перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що подав у відставку з поста глави республіки, зокрема тому, що країні потрібні були зміни і нові люди.

Очолював Казахстан майже 30 років Назарбаєв склав повноваження президента 20 березня. Главою держави став Касим-Жомарт Токаєв, який до цього був головою сенату (верхньої палати) парламенту. Дострокові президентські вибори пройшли в Казахстані 9 червня. Перемогу на них здобув Токаєв.

"Все одно у якоїсь частини населення може і втома від однієї людини, цей момент є. По-друге, потрібні зміни, нічого не стоїть на місці, потрібні нові люди, нові кадри, будь-який інший чоловік — у нього свій погляд, своє ставлення, тому це (відставка з поста глави держави — ред.) абсолютно продуманий крок. Я думаю, що я правильно зробив і не шкодую про те, що я це зробив і кого я обрав наступником", — сказав Назарбаєв в інтерв'ю державному телеканалу "Хабар".

Він зазначив, що головне питання полягає в тому, щоб все, що зроблено за 30 років закріпити".

"З вдячністю за довіру, яку мені було надано, я вирішив відійти, є якийсь віковий ценз, перший керівник держави повинен бути завжди на білому коні, попереду, мати абсолютно сильну енергетику, якщо б мені від батьків не дісталося сильної енергетики я б, напевно, не витримав, бо роки були важкі", — сказав Назарбаєв.

Як повідомляв портал "Коментарі", внук Назарбаєва покусав поліцейського в Лондоні,- ЗМІ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!