Головна Новини Світ Європа Пучдемон закликав до проведення нового референдуму про незалежність Каталонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Пучдемон закликав до проведення нового референдуму про незалежність Каталонії

Пучдемон закликав прихильників незалежності до "мобілізації"

14 жовтня 2019, 19:08 comments2508
Поділіться публікацією:
Пучдемон закликав до проведення нового референдуму про незалежність Каталонії

Колишній глава каталонського женералитета Карлес Пучдемон, оголошений в понеділок, 14 жовтня, в міжнародний розшук, закликав до проведення нового референдуму про незалежність Каталонії.

"Немає іншого шляху, як референдум, на якому ми домовимося, чого ми хочемо і як ми цього хочемо. Хай знають: ми не приймемо їх рецепт, заснований на репресії та вироки", — заявив Пучдемон, виступаючи в Брюсселі. Його слова цитує видання Vanguardia.

Він не погодився з вироком Верховного суду щодо дванадцяти каталонських політиків у зв'язку з проведенням незаконного референдуму про незалежності в 2017 році, заявивши, що вчинені ними дії "не є злочином", "оскільки немає ніякого злочину в тому, щоб запропонувати громадянам визначати їх майбутнє".

Крім того, Пучдемон закликав прихильників незалежності до "мобілізації", проте обмовився, що протести повинні бути "демократичними і ненасильницькими".

 Як повідомляли "Коментарі", прокуратура Німеччини почала процес підготовки документів для екстрадиції колишнього каталонського лідера Карлеса Пучдемона в Іспанію.

Нагадаємо, 25 березня він був затриманий у Німеччині на шляху з Фінляндії в Бельгії після видачі іспанським судом європейського ордера на його арешт за звинуваченнями в підбурюванні до бунту і розтраті держкоштів. Зараз політик перебуває в ФРН, за рішенням суду його випустили на свободу під заставу в 75 тис. євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!