Головна Новини Світ Європа В ООН заявили про зростаючий ризик ядерної війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН заявили про зростаючий ризик ядерної війни

Заступник генсека ООН Ідзумі Накамицу розповіла про ризики, які зараз існують у світі

16 жовтня 2019, 07:59 comments2291
Поділіться публікацією:
В ООН заявили про зростаючий ризик ядерної війни

У світі набирає обертів ситуація, при якій є ризики ядерної конфронтації. Про це сказала заступник генерального секретаря ООН і високий представник з питань роззброєння Ідзумі Накамицу.

"Знаменитий годинник Судного дня знову повернули на без двох хвилин північ. В даний момент є дуже серйозні побоювання того, що ситуація дуже небезпечна, і в цьому є маса причин", — сказала вона.

За словами чиновниці, між державами, включаючи ядерні держави, втратилась довіра і зараз весь світ перебуває у стані безладу через дефіцит довіри.

Вона також вказала на брак діалогу між провідними державами та іншими країнами. Ідзумі Накамицу підкреслила, що зараз ці держави починають цінувати військові можливості більше дипломатії та переговорів.

Також вона вказала на багато інших чинників, які ускладнюють обстановку. Серед таких факторів вона зазначила швидкий розвиток науки і нових технологій.

Так, світ вже не біполярний, а наслідки шкідливої діяльності в кіберпросторі, потенційні наслідки від застосування зброї з використанням штучного інтелекту, гіперзвукової зброї вимагають додаткового розуміння.

"Іншими словами, є багато факторів, які збільшують загрозу ядерної конфронтації. Але найгостріша проблема − це дефіцит довіри між державами. Інші фактори посилюють це. Ситуація дуже складна", − додала вона.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що переговори про ядерне роззброєння Північної Кореї між представниками США і КНДР завершилися провалом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!