Головна Новини Світ Європа Туреччина заявила про ліквідацію понад 600 курдських терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина заявила про ліквідацію понад 600 курдських терористів

Влада Туреччини продовжує військову операцію в Сирії

16 жовтня 2019, 10:55 comments1804
Поділіться публікацією:
Туреччина заявила про ліквідацію понад 600 курдських терористів

Міністерство оборони Туреччини заявило про нейтралізацію 637 членів курдських формувань з початку операції на півночі Сирії.

"Загальне число терористів РПК (Робочої партії Курдистану) і сил самооборони сирійських курдів, які були нейтралізовані в ході операції "Джерело миру", досягло 637", — йдеться в повідомленні відомства.

Турецькі влади використовують термін "нейтралізація" у разі фізичної ліквідації або арешту членів терористичних угруповань.

Туреччина звинувачує курдів в тероризмі і каже, що хоче витіснити їх за межі "зони безпеки" — 30-кілометрової прикордонної зони всередині Сирії, де турецькі влада планує розселити понад 3 млн сирійських біженців, які тимчасово проживають на території Туреччини.

Президент Туреччини Тайіп Ердоган 9 жовтня оголосив про початок операції "Джерело світу" на півночі Сирії, спрямованої проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористичного угруповання "Ісламська держава".

Після початку турецької військової операції в Сирії, сирійські курди пригрозили "не приділяти увагу" охорону в'язниць, де містяться декілька тисяч членів "Ісламської держави".

Як повідомляв портал "Коментарі", глава Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не збирається дослухатися до закликів США і укладати перемир'я з курдськими ополченцями на півночі Сирії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!