Головна Новини Світ Європа Італія обкладе новим податком американські цифрові компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія обкладе новим податком американські цифрові компанії

Новий податок може викликати негативну реакцію з боку США

16 жовтня 2019, 18:10 comments1953
Поділіться публікацією:
Італія обкладе новим податком американські цифрові компанії

Новий проект бюджету Італії, який вже схвалили депутати, передбачає новий податок для цифрових компаній. В їх число входять і компанії-гіганти з США.

Бюджет-2020 передбачає, що такі компанії, як Facebook, Google і Amazon повинні будуть платити 3-відсотковий збір за інтернет-транзакції. Таким чином, італійські чиновники планують залучити близько 600 млн євро в рік.

Нововведення може спричинити за собою негативну реакцію з боку США, оскільки у Вашингтоні вже неодноразово заявляли, що додаткові побори є несправедливими для американських фірм. Високопоставлений американський чиновник заявив, що президент Дональд Трамп готовий заявити про жорстку відповідьь. Зустріч з президентом Італії Серджо Маттарелла пройде у Вашингтоні.

Італія та інші члени Європейського союзу давно скаржаться на те, що веб-гіганти збирають величезний прибуток в європейських країнах, але платять тільки кілька мільйонів євро податків щорічно.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Парижі Торговий суд зобов'язав дві філії американської компанії Amazon виплатити штраф у розмірі 4 млн євро за ув'язнення не відповідають торговельного кодексу договорів з учасниками її електронної торгової площадки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!