Головна Новини Світ Європа Новонароджені від іноземців в Латвії будуть отримувати латвійське громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Новонароджені від іноземців в Латвії будуть отримувати латвійське громадянство

Раніше такі діти отримували статус негромадян

17 жовтня 2019, 19:19 comments1851
Поділіться публікацією:
Новонароджені від іноземців в Латвії будуть отримувати латвійське громадянство

З 1 січня 2020 року в Латвії почне діяти закон, згідно з яким новонародженим від негромадян держави буде присвоюватися латвійське громадянство. Про це сообщаетинформагентство "РБК-Україна".

Так, згідно зі схваленим законопроектом, всі новонароджені діти негромадян з 1 січня 2020 року зможуть отримати громадянство Латвії. Виняток становлять випадки, коли батьки вирішать дати своїй дитині громадянство іншої країни.

"За чинними правилами, дитина негромадян може стати громадянином, якщо таке побажання висловить хоча б один з батьків. Однак громадянство новонародженим має видаватися автоматично, і нові негромадяни не повинні з'являтися", — вважає екс-президент Латвії Раймонд Вейонис, який підготував цей законопроект на завершення своєї каденції.

Відзначається, що статус негромадян у Латвії мають громадяни колишніх республік СРСР, які не змогли скласти іспит з латышскому мови та історії Латвії, а також виконати інші зобов'язання, передбачені законодавством. Негромадяни в більшості є російськомовними. За даними на 2019 рік, кількість негромадян у Латвії налічує 220 тисяч осіб, що становить близько 10,5% населення країни.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Офіс президента України допустив прикрий казус, у своєму публічному звіті, переплутавши Латвію з Литвою, на що сам Володимир Зеленський відреагував притаманною йому іронією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!